Cudowna propozycja na ciepłe śniadanie w jesienną i zimową porę.

Przygotowanie jest szybkie i banalne, a jednocześnie umożliwia tworzenie niezliczonych kombinacji smakowych. W tym przepisie wykorzystałam maliny, gruszkę i śliwki, natomiast Ty możesz spróbować całkowicie innego połączenia i pochwalić się nim na Instagramie, oznaczając mnie @dietetyk_aleksandragrabowska :)

Do przygotowania CRUMBLE (2 porcje) potrzebujesz:

1. Płatki owsiane – 70g

2. Masło – 40g

3. Erytrytol – 20g

4. Gruszkę – 1 średnia sztuka

5. Maliny – około 150g

6. Śliwki – około 200g

7. Ekstrakt waniliowy, cynamon

Płatki owsiane utrzyj z masłem, erytrytolem i ekstraktem waniliowym. Owoce pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z erytrytolem. Owoce przełóż do naczynia żaroodpornego lub foremki np. na muffiny, na wierzchu połóż kruszonkę. Wstaw do piekarnika 180 stopni i piecz, aż płatki się zarumienią, około 15 minut. Gotowe! Polecam spożywać z jogurtem naturalnym lub skyrem waniliowym.

1 porcja to około 400 kcal.